This website is using cookies
×

Gezond afvallen met natuurlijke producten

Afvallen met natuurlijke producten Afvallen met natuurlijke producten

Voor het ideale gezonde gewicht is gezond en gevarieerd eten met daarbij voldoende lichaamsbeweging noodzakelijk.

In het begin wordt het afleren van het ongezonde eten vaak als een 'straf' ervaren, maar na een tijdje wordt dit een levensstijl waarbij de kilo's langzaam aan verdwijnen en je effectief gaat afvallen.

De meeste methoden waarbij de kilo's zeer snel verdwijnen geven op langere termijn vaak een teleurstellend resultaat door het zo gevreesde jojo effect. Dus makkelijk 'even supersnel' veel (5kg of 10kg) blijvend afvallen, vergeet het maar.

Overgewicht en Afvallen

Body Mass Index (BMI)

Onder overgewicht wordt verstaan een Body Mass Index (BMI) van >25. Volgens de WHO-definitie is er bij volwassenen sprake van obesitas (ernstig overgewicht) bij een BMI van 30 of meer.
De BMI, ook wel Quetelet Index genoemd, is een index voor het gewicht in verhouding tot lichaamslengte. De BMI wordt berekend door het lichaamsgewicht in kilo's te delen door het kwadraat van de lichaamslengte (lengte keer lengte, uitgedrukt in meters). De BMI geeft een schatting van het gezondheidsrisico van het lichaamsgewicht. Het gaat er bij de BMI dus niet om wat cosmetisch gezien het mooiste is.

Vetpercentage

De BMI vertoont een relatie met de hoeveelheid lichaamsvet, maar de BMI-waarden geven niet het percentage lichaamsvet aan.

Overgewicht bij kinderen

Hulpmiddelen bij afvallen

Internet

Afslankproducten

Afslankpillen

Thee

Voedingsprodukten

Obesitas

Geneesmiddelen

Begeleiding bij het afvallen

Laatst aangepast op woensdag 01 augustus 2018 22:39
×

TOP