This website is using cookies
×

Vitiligo Camouflage producten

Vitiligo Camouflage Vitiligo Camouflage

Omdat er nog steeds geen effectieve behandelmethode is voor Vitiligo, zijn vitiligopatienten aangewezen op camouflagetechnieken om de eventuele persoonlijke overlast te beperken. Deze overlast bestaat vaak, vooral in de zomermaanden, uit schaamte over de ontsierende witte plekken.

De onderstaande producten worden door de fabrikanten als mogelijk middel voor camouflage van vitiligoplekken aangeprezen.

Deze site wil vitiligo patienten informeren over het bestaan van deze producten, maar is op geen enkele wijze aansprakelijk voor de eventuele (bij)werking van deze producten.

Vitiligo Camouflage producten

Zelfbruinende middelen voor Vitiligo camouflage

Zelfbruiners geven je huid op een kunstmatige manier een bruine kleur. Nauwkeurig smeren binnen de vitiligoplekken is nodig om te voorkomen dat ook de randen van de nog gepigmenteerde huid donkerder kleuren. Het voordeel van zelfbruinende crèmes ten opzichte van camouflerende make-up is dat ze niet afwasbaar zijn en langer blijven zitten.

Het nadeel is wel dat deze middelen vaak in één kleur beschikbaar zijn, waardoor je niet zo dicht in de buurt van je eigen huidskleur komt als met make-up. Soms kan het middelen in meerdere lagen aangebracht worden waarbij iedere laag een iets donkere kleur geeft.

Let wel op dat deze zelfbruiners op de ene huidskleur een ander effect heeft dan op de andere. Probeer ze daarom eerst uit op een onopvallende vitiligo plek. Je moet dus soms meerdere middelen proberen voor je de juiste camouflagekleur hebt gevonden.

Vitiligo Tatoeage 

Vitiligo is een aandoening die lastig om te behandelen. Vitiligo op lastige plaatsen zoals bijvoorbeeld in het gezicht of op de handen kunnen eventueel met een medische tatoeage gecamoufleerd worden.

Laatst aangepast op dinsdag 01 september 2020 09:52
×

TOP