This website is using cookies
×

Sporten met een hartslagmeter

Sporten met een hartslagmeter zorgt ervoor dat de training optimaal wordt uitgevoerd waardoor het maximale trainingsresultaat behaald kan worden.

Door het nauwkerig meten van de hartslag en dit te koppelen aan de persoonlijke conditie en omstandigheden kan de sporter met zijn hartslaghorloge continu de juiste inspanning leveren zonder het risico op overbelasting. Afhankelijk van het doel kan in de juiste sportzone, vetverbranding of fitness, getraind worden.

De maximale hartslag trainingsbelasting wordt berekend met de volgende globale formule: Max HF 220- leeftijd. Moderne hartslagmeters zijn in staat om deze gegevens zelf te meten en te berekenen, zoals Polar OwnZone en EnergyPointer, waardoor de trainingsbelasting van dag tot dag automatisch wordt bijgesteld op de persoonlijke omstandigheden.

De meeste hartslagmeters of sporthorloges werken met een borstband. Bij de professionele hartslagmeters is deze borstband gecodeerd. Deze codering zorgt er voor dat de hartslagmeting niet wordt verwisseld met andere harslagmeters in de omgeving. Dit is dus met name handig als er in groepsverband wordt gesport zoals een marathon of op een sportschool.

Sporten met een Hartslagmeter

Bij het kiezen van een hartslagmeter is het verstandig om eerst te bepalen voor welke toepassing en sport je de hartslagmeter wilt gebruiken. Doe je alleen aan fitness op de sportschool dan heeft een hartslagmeter met GPS weinig toegevoegde waarde. Ga je hardlopen dan is een ingebouwde stappenteller bijvoorbeeld weer wenselijk. Zo is er tegenwoordig voor bijna iedere sport wel een specifieke hartslagmeter verkrijgbaar.

Informatie over hartslagmeters

Hartslagmeters

Pulse Sonic hartslagmeters

Ascot hartslagmeters

Ascot o.a. bekend via Aldi. De kwaliteit is over het algemeen goed, dduidelijk display met relatief veel functies, geschikt voor de beginnende sporter.

Beurer hartslagmeters

Beurer is specialist op het gebied van gezondheid en wellness. Beurer levert o.a. een groot assortiment harslagmeters voor uiteenlopende sportactiviteiten in de PM serie. 

Medion hartslagmeters

Medion (bekend als het merk van Aldi) maakt naast computers ook hartslagmeters. Deze hartslagmeters worden meestal aan het begin van het sportseizoen, vaak eenmalig, aangeboden tegen een scherpe prijs bij o.a. Aldi. De kwaliteit is over het algemeen redelijk, de handleiding mag wel wat duidelijker, maar voor de beginnende sporter voldoen deze hartslagmeters uitstekend.

Crivit hartslagmeter

Crivit hartslagmeters worden verkocht bij Lidl. Ook deze worden vaak tijdens acties aangeboden.

Polar hartslagmeters

Polar behoort tot de top als het gaat om hartslagmeters. Veel professionele sporters maken gebruik van de Polar hartslagcomputers. Polar heeft de hartslagmetertechniek geperfectioneerd. In combinatie met de online software van Polar heb je een personal trainingscoach die je conditie en prestaties per dag registreert en je helpt en corrigeert.

Oregon Scientific hartslagmeters

Horloge aanbiedingen

Timex Hartslagmeters

Timex geldt sinds jaar en dag als één van de topmerken in de markt van professionele sporthorloges.

  • Timex Ironman Run Trainer T5K575
    Erg speciaal aan de Timex Ironman Run Trainer is de innovatieve combinatie van geïntegreerde GPS-technologie en hartslagmeting in één. Tijdens sporten in de buitenlucht komt de Ironman Run Trainer als multifunctioneel sporthorloge optimaal van pas. Dankzij de SiRFstarIV GPS-technologie hoeft het horloge niet gekalibreerd te worden. De Run Trainer berekent betrouwbaar en in real-time je tempo, snelheid en afstand. Dankzij de USB connectie is het horloge eenvoudig na te lezen en zijn je afgelegde afstanden en geleverde prestaties perfect terug te lezen en kun je deze analyseren.
×

TOP