This website is using cookies
×

Het verschil tussen RPM en Spinning

RPM, Spinning en Cycle zijn indoor fietssporten voor iedereen die wil afslanken, conditie wil verbeteren of een betere outdoor fietsprestatie wil neerzetten.

Deze fietsprogramma's zijn een intensieve interval workout, meestal onder leiding van een instructeur, op het ritme van krachtige muziek waarbij het verbranden van calorieën centraal staat.

Gemiddelde verbranding bij een les is ongeveer 600 - 800 KCal.

{K2Splitt
er}

Wat is RPM

RPM is de Les Mills merknaam voor spinning en staat voor Revolutions per Minute (omwentelingen per minuut).

De RPM lessen van Less Mills hebben een vaste opbouw waarbij elke drie maanden de muziek en de choreografie wisselen. In deze drie maanden kun je door voortdurende herhaling van hetzelfde programma je prestaties meetbaar verbeteren.

De RPM workout bestaat uit een programma van 45 minuten met 9 nummers waarbij een warming-up, een prestatienivo en een cooling-down geintegreerd zijn.
Onderdelen in deze programma's zijn de sprint, klimmen, powerclimb.

Wat is Spinning

Spinning is de meer algemene naam voor indoor fietsen. De naam spinning is door Mad Dogg Athletics Inc. wereldwijd geregistreerd.

Bij spinning is de choreografie en muziekkeuze vrij. De instructeur heeft hierdoor meer vrijheid om er een persoonlijke les van te maken.

Hierdoor is de afwisseling groter dan bij RPM. Het is wel lastiger om te anticiperen op deze steeds wisselende lessen. Het juist verdelen van de krachten is hierdoor, zeker in het begin, lastig.

Cycle programma ClubJoy

Clubjoy is een samenwerkingsverband tussen een aantal fitness centra in Nederland.

Clubjoy biedt o.a. het Cycle indoor fietsprogramma. Dit programma is enigszins vergelijkbaar met het RPM programma, maar heeft een hogere intensiteit.

De cycle lessen zitten boordevol energieke, afwisselende muziek die je uitdaagt om snel te bewegen. De hele les word je meegenomen op een fietsroute over bergen en dalen. De instructeur en de oefeningen tijdens het programma zorgen voor een optimale ontspanning en inspanning.

Geniet van de muziek en werk ondertussen keihard aan een gezonder en fitter lichaam.

 

 

Laatst aangepast op donderdag 08 maart 2018 09:14
×

TOP