This website is using cookies
×

RPM Spinning Les Mills Info

RPM is een indoor fietsprogramma voor iedereen die wil afslanken, conditie wil verbeteren of een betere fietsprestatie wil neerzetten.

RPM is de Les Mills merknaam voor spinning en staat voor Revolutions per Minute (omwentelingen per minuut).

RPM is een intensieve interval workout, meestal onder leiding van een instructeur, op het ritme van krachtige muziek waarbij het verbranden van calorieën centraal staat. Gemiddelde verbranding bij een RPM les is ongeveer 800 KCal.

Hoe werkt RPM

RPM fiets

De RPM fiets is een stationaire fiets met een extra zwaar vliegwiel. Met een speciale weerstandsknop op de fiets kun je de weerstand instellen. Door de weerstand zwaarder aan te draaien kun je het beklimmen van een helling simuleren. Tijdens de les maak je de weerstand zo zwaar als je zelf aankunt, dit is voor iedereen persoonlijk. Pas na een aantal lessen kun je goed aanvoelen wat de beste weerstand is.

RPM kleding

RPM is te beoefenen in normale sportkleding met gymschoenen. Voor het beste resultaat is het aan te raden om gebruik te maken van wielerkleding en wielerschoenen. Deze wielerschoenen beschikken over een SPD clip waarmee de schoenen vastgeklikt kunnen worden op de pedalen van de spinfiets. Hierdoor kan er meer kracht overgebracht worden op de pedalen en worden de voeten niet afgeklemd in beugels.

RPM Accesoires

Tijdens RPM verbruik je veel vocht, dus een bidon (of meerdere) met een sportdrank of gewoon water zijn noodzakelijk om het vochtverlies aan te vullen.

Gebruik ook een hartslagmeter. In de verschillende fases van de rpm les, wordt gewerkt naar een bepaald hartslagnivo. Door gebruik te maken van een hartslagmeter kun je steeds controleren of je in de juiste hartslagzone fietst.

RPM programma's

De RPM lessen hebben een vaste opbouw waarbij elke drie maanden de muziek en de choreografie wisselen.
De RPM workout bestaat uit een programma van 45 minuten met 9 nummers waarbij een warming-up, een prestatienivo en een cooling-down geintegreerd zijn.
Onderdelen in deze programma's zijn de sprint, klimmen, powerclimb.

RPM 60 - 1 oktober 2013 / 31 december 2013

Ook benieuwd naar RPM 60, Zie hier wat andere sporters vinden van de nieuwe RPM 60.
De reacties op de muziekkeuze zijn deze keer heel positief.

RPM Outdoor In

RPM Outdoor in is het virtuele spinning programma waarbij er zonder instructeur maar met een video workout gewerkt wordt. De instructeur op het scherm neemt je mee naar een bergachtige locatie en gaat je voor in een intensieve indoor cycling workout waarbij de hartslag wordt opgevoerd tot 92% van de maximale hartslag. In de nieuwste versie van indoor out gaan we een voor een rondje Gardameer.

RPM-Spinning marathon

Regelmatig worden, vaak om geld in te zamelen voor een goed doel, spinningmarathons gehouden. Bij deze marathons wordt meerdere uren achter elkaar gefietst. Dit kan individueel, maar ook in teamverband. Hierbij wisselen de ploegleden elkaar steeds af om de marathon te voltooien.

Laatst aangepast op vrijdag 30 november 2018 18:47
×

TOP