This website is using cookies
×

Simkaart code kwijt

Voor mobiel bellen wordt gebruik gemaakt van een sim kaart. Deze kaart wordt door de provider geleverd en is gekoppeld aan een bepaald telefoonnummer.

Simkaarten

Simlock

Bij prepaid toestellen wordt vaak een simlock toegepast. Hierdoor is het gedurende een bepaalde periode (meestal 1 jaar) niet mogelijk om een simkaart van een andere provider in het toestel te plaatsen. Na deze periode kan een unlock code aangevraagd worden waarmee je het toestel kunt vrijgeven. Daarna is het toestel sim-lock vrij en geschikt om ook met simkaarten van andere providers te werken.

Voor simlockvrij toestellen is het mogelijk om een sim only abonnement te nemen bij een provider. Hierbij neem je dus alleen een simkaart met een bepaald beltegoed zonder dat daar een 'gratis' toestel wordt geleverd. Dit is over het algemeen veel goedkoper. Je zit dan niet vast aan een abonnement en kunt ook vrij eenvoudig weer overstappen.

Type simkaarten

Over de jaren is de simkaart steeds kleiner geworden.
Het benodigde formaat van je simkaart is afhankelijk van je toestel.
Op dit moment zijn er 3 gangbare formaten.
Soms krijg je van de provider een triosimkaart die al deze simkaartformaten bevat.Je kunt deze simkaarten zelf eenvoudig op maat maken.

  • Normaal (2FF)
  • Micro (3FF)
  • Nano  (4FF)

Beveiliging simkaart

Om misbruik van je toestel en/óf simkaart te voorkomen wordt er gebruik gemaakt van een PIN en PUK code.

PIN code

De PIN-code, Personal Identification Number, beveiligt de SIM-kaart tegen gebruik door onbevoegde gebruikers. Meestal is deze standaard geactiveerd met code 0000. Het is verstandig om deze standaard PIN-code bij de nieuwe SIM direct te wijzigen. Dit kunt je via het toestelmenu de PIN-code activeren, de-activeren en wijzigen (zie handleiding van uw toestel).

PUK code

Na 3 keer foutief invoeren van de PIN-code, wordt de SIM-kaart geblokkeerd. Met de persoonlijke PUK-code, Personal Unblocking Key, kan de blokkering weer worden vrijgegeven. De PUK-code bestaat uit 8 cijfers. Ook de PUK-code moet correct ingevoerd worden, na maximaal 10 keer een foutieve PUK code blokkeert de SIM-kaart definitief. Bent u de PUK code kwijt, informeer dan bij de provider.

Laatst aangepast op donderdag 11 juni 2020 17:38
×

TOP