This website is using cookies
×

Pokemon GO spelregels en locaties

De nieuwste rage in de zomer van 2016 op gamegebied was het spel Pokémon GO van Nintendo.

Het spel is gratis, maar gebruikers kunnen tijdens het spel aankopen doen.

Wat is PokemonGo

PokemonGo is een gratis game App voor Android en IOS.

Begin juli 2016 was Pokemon Go nog niet beschikbaar in Nederland. De app kwam pas later in Nederland beschikbaar wegens overbelasting van de spelservers.

Pokémon GO is een zogeheten 'augmented reality-spel' waarin spelers via hun scherm de Pokémon in de echte wereld kunnen zien. Wanneer je de camera van je telefoon ergens op richt kun je vanzelf een Pokémon op je scherm zien verschijnen, waardoor het lijkt of hij recht voor je neus zit. Je kunt deze Pokémon dan vangen in je scherm door een bal naar zijn hoofd te slingeren.

Het doel van de game is simpel: Verzamel alle 150 Pokémons. Maar de uitvoering is natuurlijk veel lastiger.

PokemonGo en GeoFencing

Het principe van Pokémon GO is gebaseerd op GeoFencing. Pokémon GO is een locatiegame voor smartphones, die in de gaten houdt waar je je bevindt. Afhankelijk van je locatie kun je diverse soorten Pokemons tegenkomen en vangen..

Pokémon ook trainen en laten evolueren

Dat doe je met Stardust, dat je bij elke vangst verzamelt, en met snoepjes.

Elke Pokémon heeft zijn eigen soort Candy, dat je krijgt als je één exemplaar van de soort vangt. Om een Pokémon te laten evolueren moet je tussen de drie en honderd exemplaren van de soort vangen, totdat je genoeg Candy hebt verzameld.

Pokéstops en Gyms

Om alle Pokémons te vangen heb je Pokéballs nodig. Deze Pokéballs kun je weer ophalen bij Pokéstops. Deze Pokéstops zijn vaste locaties, vaak bezienswaardigheden of openbare kunst, die je eens per vijf minuten kunt bezoeken. Bij elk bezoek krijg je een aantal items, waaronder ook Potions om je Pokémon te genezen en Revives om dode Pokémon weer tot leven te wekken.

Omdat Pokéstops door de stad zijn verspreid, en omdat je Pokémon op verschillende plekken moet vinden, houdt de game je aan de wandel en is daarmee eensportieve uitvoering van de standdard game waarbij beweging vaak niet echt nodig is.

Het gevaar van Pokemon Go

Intussen blijkt dat Pokémon GO ook een keerzijde heeft. Veel enthousiaste Pokemon hunters nemen onverantwoorde risico's om hun Pokemon te vangen. Hiervoor staan ze zelfs midden op de snelweg of op het spoor. Ook betreden ze terreinen en gebouwen zonder toestemming.

Nintendo probeert om de Pokemon buiten dit soort locaties te houden, maar dit lukt niet voor 100%. Onveilige Pokemon kunnen doorgegeven worden aan Nintendo. 

Laatst aangepast op vrijdag 03 mei 2019 22:26
×

TOP