This website is using cookies
×

Wordfeud woorden maken

Wordfeud hoogste punten Wordfeud hoogste punten

Wordfeud, het spel van 2011, is de digitale variant van het spel Scrabble. Wordfeud is als gratis App beschikbaar voor iPhone, iPad en Android. Wordfeud is gratis te downloaden in de AppStore en de Android Playstore. Wordfeud kan eventueel ook op je windows pc gespeeld worden in een android emulator.

WordFeud speel je op een speelveld van 15 x 15 tegen vrienden of willekeurige tegenstanders. De spelregels van het Nederlandstalige woordspel Wordfeud zijn te vergelijken met de spelregels van Scrabble. Je krijgt zeven letters, waarmee je een woord kunt maken. Probeer lange woorden te maken van maximaal 7 letters en maak gebruik van de bonuspunten via de letterwaarde en de woordwaarde.

Wordfeud uitleg

Wordfeud Spelregels

De spelregels van Wordfeud lijken veel op het bordspel Scrabble. Je hebt zeven letters tot je beschikking waarmee je woorden moet maken op het speelbord. De letters staan onderaan het speelscherm en kunnen naar het spelbord gesleept worden. Als je een woord hebt gemaakt druk je op play. Wordfeud zal controleren of het woord voldoet aan de woordenlijst. Als het gemaakte woord juist is ontvang je de verdiende punten en krijg je nieuwe letters. De beurt gaat nu naar de andere speler. Als je niet kunt aanleggen, kun je de beurt laten passeren (pass) of een letter laten vervangen, ook daarmee gaat de beurt over.

Wordfeud Puntentelling

Elke letter heeft een aantal punten die je krijgt als je de letter gebruikt. Het woord dat je vormt moet altijd gebruik maken van tenminste één letter die al op het bord ligt. Overlappende letters mogen ook, waardoor er in 1 beurt meerdere woorden gemaakt worden. Natuurlijk moet het woord een goed Nederlands woord zijn. Er kunnen ook bonuspunten verdiend worden door het woord op vakjes te leggen met Dubbel Letterwaarde (DL), Triple Letterwaarde (TL), Dubbel woordwaarde (DW) en Triple woordwaarde (TL). Als je alle zeven letters gebruikt krijg je ook nog een bonus van 50 punten.

Wordfeud woordenlijsten

Naast de standaard shuffle van WordFeud is het natuurlijk ook mogelijk om met woordenboeken en woordenlijsten nieuwe woorden te zoeken en combinatiesvan nieuwe woorden te maken.

Op het internet zijn diverse woordenlijsten en woordengenerators te vinden die kunnen helpen bij het zoeken naar nieuwe Wordfeud woorden. De digitale Nerderlandse woordenlijst van Wordfeud is niet geheel foutvrij. Hierdoor kan het voorkomen dat bestaande Nederlandse woorden worden afgekeurd, maar soms worden ook onjuiste woorden goedgekeurd.

Natuurlijk geeft het nog altijd de meeste voldoening als je een prachtig woord met 3x woordwaarde kunt maken uit je eigen woordenschat. Maar een prachtig woord uit een woordenlijst of woordenboek is natuurlijk een mooie tweede en zorgt ook voor uitbreiding van de woordenschat voor een toekomstige Wordfeud game.

Wordfeud Cheats

Je hebt altijd weer spelers die alles doen om te winnen. Zelfs als dit winnen op een illegale noet sportieve manier moet gebeuren. Om dit te bereiken maken ze gebruik van cheats en cheatsoftware. Deze cheats zorgen er voor dat de beste lettercombinaties automatisch gevormd worden en dat zo de score binnen Wordfeud dus altijd maximaal is.

Natuurlijk wordt hiermee de charme van het spel volledig teniet gedaan. Het zou dus mogelijk moeten zijn om deze cheaters te bannen van het Wordfeud netwerk om zo te zorgen dat de competitie altijd eerlijk verloopt en de winnaar ook daadwerkelijk de beste is op het Wordfeud speelveld.

Wordfeud problemen oplossen

Soms loop je tijdens het spelen van Wordfeud tegen (technische) problemen aan. Het oplossen van deze wordfeud problemen kan erg lastig zijn. Daarom hier wat tips om problemen op te lossen.

  • Wordfeud connection error oplossen
    Dit kan een versieprobleem zijn. Verwijder de Wordfeud app en installeer deze opnieuw met de nieuwste versie. Probleem kan hiermee verholpen worden.
  • Protocol error, reached the end of the buffer
    Dit heeft waarschijnlijk te maken met een probleem op de Wordfeud servers. Het spel wordt gepeeld over speciale Wordfeud servers die soms kuren vertonen. Je kunt voorzover we weten alleen afwachten tot de storing is verholpen.
Laatst aangepast op woensdag 14 oktober 2020 17:25
×

TOP