This website is using cookies
×

Webcam Chatten en Dating

Chatten bestaat al sinds de computers via modems met elkaar werden verbonden. Maar sinds de komst van ADSL is chatten het communicatiemiddel geworden die het 'ouderwetse' bellen heeft overtroffen. Het begon met MSNen tegenwoorddig maken we gebruik van gratis chat software zoals Sype, Whatsapp of een internet chatsite kun je nu iedereen ter wereld bereiken en zien.

Het chatten vindt plaats in zogenaamde chatrooms. Deze virtuele ruimtes hebben vaak een bepaald topic (onderwerp). In deze chatrooms vindt je dus mensen die interesse hebben in dit bepaalde onderwerp. Hierdoor wordt het makkelijk om een discussie te starten of deel te nemen aan een bepaalde discussie.

Een populaire vorm van webcam sites is de chatroulette. Hierbij worden twee personen geheel willekeurig met elkaar doorverbonden. De chat duurt zo lang tot iemand de verbinding verbreekt. De chat carousel wordt daarna weer gestart en zal direct weer op zoek gaan naar een nieuwe chatpartner. Op deze manier kun je chatten met vreemden en ontmoet je mensen van over de hele wereld.

Met de opkomst van de smartphones en tablets zoals de iPhone, iPad en Samsung Galaxy is het live chatten een nieuwe fase ingegaan. De veelal gratis apps zoals WhatsApp, Facebook en Twitter zorgen ervoor dat iedereen bijna continu online en bereikbaar is. Ook zijn er speciale mobiele sites zoals pocket chat die mobiel chatten mogelijk maken.

Chatten zonder Webcam

Er zijn ook nog sites waar het chatten centraal staat. Geen cam nodig voor een goed gesprek.

Chatten met Webcam

Chat sites

Chatten voor speciale doelgroepen

Chatroulette / Chat Carousel

Chat Software

Webcam software

Laatst aangepast op dinsdag 19 februari 2019 16:24
×

TOP