This website is using cookies
×

Downloaden uit nieuwsgroepen

Tot april 2014 was het in Nederland nog steeds toegestaan om muziek en films te downloaden voor eigen gebruik.

Nadat op 11 april 2014 het Europees Hof van Justitie besloot dat Downloaden van auteursrechtelijk materiaal, zoals films en muziek, niet is toegestaan uit illegale bron.

Op het internet is bijna alles op dit gebied beschikbaar en te downloaden. Voor dit downloaden wordt over het algemeen gebruik gemaakt van een download client. Deze software zorgt voor het ophalen van de geselecteerde informatie uit nieuwsgroepen.

Nieuwsservers

Toegang tot nieuwsgroepen start met een abonnement bij een nieuwsserver. Soms is dit beperkt mogelijk binnen het eigen internet abonnement.

Nieuwsgroepen

Je kunt de nieuwsgroepen op internet rechtstreeks benaderen.

Met een newsreader kun je de nieuwsgroepen selecteren en de inhoud downloaden.

Zoeken in nieuwsgroepen

Als je toegang hebt tot nieuwsgroepen zul je al snel ontdekken dat het aanbod eindeloos is. Het is mogelijk om een selectie van nieuwsgroepen te downloaden en daarna zelf op zoek te gaan naar de gewenste informatie. Er zijn ook programma's en websites die dit zoeken en indexeren al hebben gedaan. Je hoeft dan alleen maar je zoektermen in te vullen en de gewenste downloads worden direct getoond. Alleen nog de NZB aanklikken en je downloadclient start met het downloaden.

Nieuwgroep Software

Nieuwsgroep client software

Download reparatie

Files die op internet staan raken soms beschadigd. Dit kan tijdens het inpakken, uploaden, downloaden en uitpakken gebeuren.

Als je net een film hebt binnengehaald, is het erg frustrerend als blijkt dat één van de download files niet uitgepakt kan worden.
De PAR bestanden die tijdens de download zijn meegekomen bieden hier uitkomst.
Via deze PAR bestanden is het mogelijk om kleine beschadigingen in de bestanden te repareren.

Hiervoor is speciale software nodig zoals het programma QuickPar.

Laatst aangepast op maandag 07 september 2020 12:46
×

TOP