This website is using cookies
×
Multimedia

De wereld van Multimedia is enorm in beweging. Tegenwoordig zijn de apparaten en technieken maar een paar jaar houdbaar. De tijd dat een TV wel 15 jaar mee moet is definitief voorbij.

De nieuwsre trend met Smart-TV, Oled schermen en glasvezel bieden ongekende mogelijkheden op het gebied van beleving en interactie.

Per ongeluk je bestanden gewist van een sd-kaart, of je sd-kaart werkt niet meer?
Waarschijnlijk kun je de data nog herstellen. Tips om je foto's, video's en andere bestanden terug te halen.

Heb je storing met je Ziggo Tv of Internet? Kun je geen sport  meer kijken zoals de F1?

Hoe kun je controleren of dit een storing bij Ziggo is of dat je een probleem hebt met je interne netwerk?

Wil je net lekker op de bank Netflixen, krijg je de melding dat Netflix niet beschikbaar is.

Hoe kun je controleren of dit een Netflix storing is of dat je een probleem hebt met je internet provider of het interne netwerk?

Met een universele afstandsbediening is het mogelijk om (bijna) al deze apparaten met 1 afstandsbediening te bedienen. Hierdoor kunnen alle andere afstandsbedieningen de kast in.

Leveranciers van universele afstandsbedieningen zijn o.a. Logitech en Philips.
Logitech is de onbetwiste marktleider met de Harmony serie.

Digitale TV is niet meer weg te denken. Bijna heel Nederland is intussen aangesloten op digitale TV en daarmee is de analoge TV aan het verdwijnen.

De beeldkwaliteit en het zenderaanbod van het digitale signaal overtreffen het analoge signaal. HD uitzendingen waren nooit mogelijk geweest zonder digitale TV.

Naast de traditionele ontvangst van TV signalen wordt er ook steeds meer internet TV toegepast. Hierbij is dus geen sprake meer van een TV signaal, maar wordt het TV signaal online gestreamt vanaf het internet. Hierdoor is het dus zelfs mogelijk om gratis digitale TV te ontvangen.

De e-Book Reader ofwel e-Reader is in hoog tempo het 'analoge' papieren leesboek aan het vervangen. Steeds meer boeken worden digitaal uitgebracht en zijn daarmee nu ook beschikbaar voor de e-Readers en tablets.

Met name voor een (vlieg)vakantie is het gebruik van de e-Reader aan te bevelen. Geen gesjouw meer met kilo's boeken, die ook nog voor overgewicht in de bagage kunnen zorgen.

Door de compacte opslag van boeken (zwart-wit) en geen plaatjes, kunnen op een e-Reader veel boeken opgeslagen worden. Zo kunnen er op de standaard Sony PRS-T1 tot wel 1200 boeken opgeslagen worden.

De ontwikkeling van audio en tv apparaten heeft de afgelopen 50 jaar een ware revolutie doorstaan.

Wie kent niet meer de buizenradio of buizen tv. Minutenlang wachten tot er eindelijk beeld en geluid uit kwam

Dit is niet meer te vergelijken met de huidige smart tv's en multimediaspelers.

Virtual Reality is in opkomst. Na de 3D brillen en schermen is dit de volgende stap in de totale beleving van games en films. Daarnaast wordt virtual reality (VR) steeds meer ingezet om complexe zaken of juist ruimtelijke inzichten mogelijk te maken.

×

TOP