This website is using cookies
×
Multimedia
Multimedia

Multimedia

De wereld van Multimedia is enorm in beweging. Tegenwoordig zijn de apparaten en technieken maar een paar jaar houdbaar. De tijd dat een TV wel 15 jaar mee moet is definitief voorbij.

De nieuwsre trend met Smart-TV, Oled schermen en glasvezel bieden ongekende mogelijkheden op het gebied van beleving en interactie.

De e-Book Reader ofwel e-Reader is in hoog tempo het 'analoge' papieren leesboek aan het vervangen. Steeds meer boeken worden digitaal uitgebracht en zijn daarmee nu ook beschikbaar voor de e-Readers en tablets.

Met name voor een (vlieg)vakantie is het gebruik van de e-Reader aan te bevelen. Geen gesjouw meer met kilo's boeken, die ook nog voor overgewicht in de bagage kunnen zorgen.

Door de compacte opslag van boeken (zwart-wit) en geen plaatjes, kunnen op een e-Reader veel boeken opgeslagen worden. Zo kunnen er op de standaard Sony PRS-T1 tot wel 1200 boeken opgeslagen worden.

De ontwikkeling van audio en tv apparaten heeft de afgelopen 50 jaar een ware revolutie doorstaan.

Wie kent niet meer de buizenradio of buizen tv. Minutenlang wachten tot er eindelijk beeld en geluid uit kwam

Dit is niet meer te vergelijken met de huidige smart tv's en multimediaspelers.

Digitale TV is niet meer weg te denken. Bijna heel Nederland is intussen aangesloten op digitale TV en daarmee is de analoge TV aan het verdwijnen.

De beeldkwaliteit en het zenderaanbod van het digitale signaal overtreffen het analoge signaal. HD uitzendingen waren nooit mogelijk geweest zonder digitale TV.

Naast de traditionele ontvangst van TV signalen wordt er ook steeds meer internet TV toegepast. Hierbij is dus geen sprake meer van een TV signaal, maar wordt het TV signaal online gestreamt vanaf het internet. Hierdoor is het dus zelfs mogelijk om gratis digitale TV te ontvangen.

Virtual Reality is in opkomst. Na de 3D brillen en schermen is dit de volgende stap in de totale beleving van games en films. Daarnaast wordt virtual reality (VR) steeds meer ingezet om complexe zaken of juist ruimtelijke inzichten mogelijk te maken.

Hoeveel afstandsbedieningen heb je liggen?

Tegenwoordig heeft bijna ieder apparaat wel een afstandsbediening. Een afstandsbediening voor de TV, de radio, de spelcomputer, de mediaspeler, de verlichting enz....

Met een universele afstandsbediening is het mogelijk om (bijna) al deze apparaten met 1 afstandsbediening te bedienen. Hierdoor kunnen alle andere afstandsbedieningen de kast in.

Leveranciers van universele afstandsbedieningen zijn o.a. Logitech en Philips.
Logitech is de onbetwiste marktleider met de Harmony serie.

Het VARA programma de wereld draait door heeft sinds 2012 een uitstap gemaakt naar een wetenschappelijk programma de DWDD University.
In de eerste aflevering werd een college gegeven door Robbert Dijkgraaf over hoe het heelal is ontstaan.

In deze programmareeks wordt, onder leiding van Mathijs van Nieuwkerk, door diverse wetenschappers college gegeven over een specifiek onderwerp.
De presentatie is over het algemeen luchtig, maar heeft wel veel (populair)wetenschappelijke inhoud.

Wil je net lekker op de bank Netflixen, krijg je de melding dat Netflix niet beschikbaar is.

Hoe kun je controleren of dit een Netflix storing is of dat je een probleem hebt met je internet provider of het interne netwerk?

×

TOP