This website is using cookies
×

Virtual Reality Brillen

Virtual Reality (VR) brillen Virtual Reality (VR) brillen

Virtual Reality is in opkomst. Na de 3D brillen en schermen is dit de volgende stap in de totale beleving van games en films. Daarnaast wordt virtual reality (VR) steeds meer ingezet om complexe zaken of juist ruimtelijke inzichten mogelijk te maken.

Wat is Virtual Reality 

Virtual Reality geeft de gebruiker de illusie dat hij ergens anders is. Het principe is eenvoudig: een VR-bril toont twee net even verschillende computerbeelden, één voor elk oog. Hierdoor ervaart de gebruiker de illusie van een 3D-beeld.

De bril registreert bovendien bewegingen van het hoofd en beelden worden daar op aangepast. Het resultaat is een 3D-wereld waarin de gebruiker vrij kan rondkijken. Geavanceerdere systemen registreren ook de positie van de bril in de kamer, zodat de gebruiker (een beetje) rond kan lopen in de virtuele wereld.

Toepassingen van Virtual Reality

Virtual Reality wordt al toegepast in diverse branches.

  • Games
  • Films
  • Medisch
  • Architecten en makelaars
  • Google Maps

Virtual Reality Brillen

Er zijn op dit moment verschillende soorten VR brillen te koop. Van de kartonnen budget bril tot VR bril met ingebouwd beeldscherm.

Google Cardboard 3D VR

Google Cardboard VR

De cardboard is een low budget kartonnen VR bril en werkt door middel van jouw eigen Android of iPhone telefoon. De cardboard is standaard niet geheel lichtdicht en zal daardoor een mindere VR beleving opleveren. Eventueel is deze bril met duct tape lichtdicht te maken.

Samsung Gear VR

VR Box

Oculus Rift

Virtual Reality Apps

Naast de VR bril heb je natuurlijk ook software nodig voor het beleven van de 3D VR wereld.

Google Cardboard

De Google Cardboard-app is een goed startpunt om de mogelijkheden van de virtual reality-bril te ontdekken. Je kunt vanuit de app demo’s bekijken, waaronder een rondvlucht over de wereld met Google Earth en de geinige animatiefilm Windy Day. Ook interessant is de bioscoopzaal waarin je YouTube-video’s naar keuze kunt bekijken. Verder vind je vanuit de app direct applicaties die zijn geoptimaliseerd voor Cardboard. Nadat je ze hebt gedownload, verschijnen ze automatisch in de Cardboard-app.

Google Cardboard is gratis te downloaden via Google Play

RollerCoaster VR

Een demo die de mogelijkheden van Google Cardboard misschien wel het best weergeeft is RollerCoaster VR. Het achtbaanritje door de tropen duurt misschien niet erg lang, maar is wel indrukwekkend. Nadat je de hendel hebt overgehaald door ernaar te kijken, start de rit. Je kunt alle kanten op kijken en voelt het bijna in je buik als de afdaling wordt ingezet.

Rollercoaster VR is gratis te downloaden via Google Play

 

Laatst aangepast op zaterdag 13 oktober 2018 21:59
×

TOP