This website is using cookies
×

ERP Interfaces

ERP interfaces ERP interfaces

Een ERP systeem is een totaaloplossing, maar kan vaak toch niet zonder communicatie met externe systemen. Bij veel ERP oplossingen zijn interfaces met hardware of andere software vaak noodzakelijk. Systemen zoals toegangscontrole, planningssoftware, betalingssystemen, en productiemachines worden dan vaak ook via een interface aan het ERP verbonden.

Deze interfaces zorgen ervoor dat externe data in een ERP of WMS systeem komt en dat output uit deze systemen naar andere bestemmingen vertuurd kunnen worden.

ERP Interfacing

Interfacing en Datasynchronisatie

Het analyseren en bouwen van interfaces is specialistisch werk. De systemen die met elkaar moeten communiceren zijn vaak door verschillende leveranciers gebouwd, en hierbij is geen rekening gehouden met de specificaties van andere software systemen. Hierdoor is een grondige analyse vooraf noodzakelijk.

Tijdens de analyse wordt naast de gewenste interface functionaliteit ook gekeken naar de mogelijkheden binnen het data model van zowel het bron- als ook het doelsysteem. Bij 'gaps' met betrekking tot de standaard mogelijkheden moet er vaak maatwerk gebouwd worden om de interface data van de systemen te kunnen uitwisselen.

Interface methodieken

  • Bestandsuitwisseling
    • XML
    • EDI
    • CSV
  • Webservices
    Bij communicatie via webservices worden XML berichten via SOAP uitgewisseld. Hierbij wordt een http verbinding gemaakt met een webservice die een verzoek (request) ontvangt en daarop een resultaat zal teruggeven.

Interfacegebieden

Interfaces tussen automatiseringssystemen lopen over meerdere gebieden binnen een systeem. Ook heeft bijna iedere branche en keten ook nog een eigen interfacestroom met bijbehorende interfacespecificaties.

Ook standaardafspraken over rapportage van gegevens zijn in interfacespecificaties vastgelegd.

Financieel / Salaris

Intrastat

Een intrastat aangifte (ICL of IntraCommunautaire Levering) is een rapport waar alle intracommunautaire verwervingen en/of intracommunautaire leveringen in vermeld zijn. Het gaat daarbij om alle verwervingen en/of leveringen binnen de EU. Deze aangiften dienen maandelijks te worden aangegeven bij de belastingdiensten. Het Intrastat systeem wordt gebruikt om aan Eurostat statistische gegevens te verstrekken betreffende het goederenverkeer tussen de lidstaten van de Europese Unie.

Belastingdienst XML-Audit file

Postcodetabellen

Branche specifieke interfaces

Zorgsector

EDI - Electronic Data Interchange

Interfacetools

Voor de interface tussen ERP en de 'buitenwereld' wordt vaak gebruik gemaakt van integratietools. In deze tool wordt d.m.v. inrichting bepaald hoe een interface werkt en op welke triggers deze moet reageren. Veel ERP systemen hebben standaard vaak ook een ingebouwde integratietool voor het uitwisselen van data.

×

TOP