This website is using cookies
×

Windows 11 specificaties

Windows 11 specificaties Windows 11 specificaties

Windows 11 is de opvolger van Windows 10 en wordt op 5 oktober 2021 geïntroduceerd.

Windows 11 biedt nieuwe functionaliteiten . Hierdoor zullen niet alle computers en laptops compatible zijn met Windows 11.

Windows 11

Windows 11 bevat geen enorme veranderingen. Er komt een aantal functies bij, maar het hoofddoel van Windows 11 is vooral om de gebruikerservaring te verbeteren.

Windows 11 hardware eisen

Volgens de nu bekende Microsoft specificaties heeft de hardware voor Windows 11 de volgende minmale eisen:

 • Een ondersteunde 64bit-processor
 • 4GB werkgeheugen
 • 64GB opslagruimte
 • Grafische kaart met DirectX 12-ondersteuning
  DirectX is een set componenten in Windows waardoor software, in het bijzonder games, direct met uw video- en audiohardware kan werken.
 • UEFI met Secure Boot
  Secure Boot is een bijzondere component van UEFI, die ten doel heeft bescherming te bieden tegen malware die zich in het bootproces heeft genesteld voordat het besturingssysteem wordt geladen, in het bijzonder rootkits en bootkits.
 • TPM 2.0
  TPM staat voor Trusted Module Platform, een technologie die is ontworpen om beveiligingsfuncties te bieden. TPM is een chip die is ontworpen om cryptografische bewerkingen uit te voeren en die verschillende fysieke beveiligingsmechanismen bevat die hem fraudebestendig maken. Het heeft specifieke beveiligingsfuncties om te voorkomen dat schadelijke software wijzigingen kan aanbrengen in het computersuysteem.

Bij een installatie op een systeem die niet voldoet aan deze specifikaties worden er waarschijnlijk geen updates uitgevoerd.

×

TOP