This website is using cookies
×

Volkskrant filmfestivalbox 2020 Wenen

- 67%
Volkskrant filmfestivalbox 2020 Wenen

Jubileumeditie metéén film extra Voor de vijftiende keer op rij heeft de Volkskrant filmredactie een box samengesteld met films die niet mogen ontbreken in jouw collectie.

Geniet tijdens deze donkere dagen van een gevarieerd aanbod van bijzondere films.

In deze jubileumeditie zitten maar liefst 11 films! Bij bestelling van de Volkskrant filmfestival box 2020 én 2019 (), krijg je nu met kortingscode 15vkbox ?5,- korting op je totale bestelling.

Let op: dit zijn de laatste 500 boxen, dus OP=OP.

Parasite - ????? De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan.

Zeraken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren.

Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil.

Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.''Dankzij technisch vernuft, vertelkundig lef en sterk acteerwerk is Parasiteéén van de beste films van het jaar.''OSCAR BESTE FILM ACADAMY AWARDS Winnaar 4 Oscars, waaronder voor beste film | Winnaar Golden Globe voor beste film? foreign language Koreaans gesproken | Nederlands ondertiteld | speelduur 132 minuten | Kijkwijzer 16 The third wife - ???? Eind 19de eeuw in landelijk Vietnam.

May, een 14-jarig meisje, wordt de derde vrouw van Hung, een steenrijke en veel oudere grootgrondbezitter.

May is naïef en moet haar plaats nog leren kennen binnen de hiërarchie van de grote familie.

Na de wrede eerste huwelijksnacht beseft ze dat ze alleen status kan verwerven als ze een jongen kan baren.

Intussen voelt ze zich erg aangetrokken tot de tweede vrouw van Hung, de bloedmooie Xuan.

Ze ontdekt dat die eengeheime relatie heeft met Son, de oudste zoon van Hung.

Deze roekeloosheid en ?onafhankelijkheid? van Xuan vindt May opwindend, maar tegelijk beangstigend.

Hung beslist dat Son moet huwen met Tuyet, nog jonger dan May.

Son is ontroostbaar.

The Third Wife ontwikkelt zich in bloedmooie, prachtig gestileerde en sensuele beelden, waarbij de camera op een ingetogen manier de emoties van de vrouwen registreert en een intens levensverhaal vertelt.

Het gedragen ritme sluit perfect aan bij de serene sfeer.''Op den duur wordt ieder beeld beladen en betekenisvol in de verpletterende debuutfilm van Ash Mayfair.''WINNAAR NETPAC AWARD TORONTO FILMFESTIVAL  Vietnamees gesproken | Nederlands ondertiteld | speelduur 92 minuten | Kijkwijzer 12 Proxima- ???? De nuchtere Française Sarah voedt haar jonge dochter Stella alleen op.

Ze is een toegewijd moeder en Sarah en Stella hebben een nauwe band.

Sarah is ook een briljante en gedreven astronaut, die geselecteerd wordt voor een ambitieuze ? door mannen gedomineerde ? ruimtemissie, samen met de chauvinistische Amerikaan Mike en de vredelievende Rus Anton.

Ze bereidt zichzelf en Stella voor op haar langdurige afwezigheid en fysiek in topconditie begint ze aan de zware training in Rusland.

Het is het begin van een emotionele rollercoaster, waarin ze moet schipperen tussen haar persoonlijke dromen en behoeften en die van haar kind.

Nu ze de aarde gaat verlaten, beseft Sarah dat ze zich er meer mee verbonden voelt dan ooit.''Als portret van een kwetsbare ouder-kindrelatie is de film diepgravend en ontroerend.'' WINNAAR SIGNIS AWARD SAN SEBASTIAN INTERNATIONAL FILMFESTIVAL  Frans gesproken | Nederlands ondertiteld | speelduur 107 minuten | Kijkwijzer 6 The farewell- ???? Wanneer de familie van Billi (Awkwafina, Golden Globe winnaar 2020) erachter komt dat hun geliefde grootmoeder terminalelongkanker heeft, besluiten ze om haar niet in te lichten.

In plaats daarvan plannen ze een geïmproviseerde bruiloft in hun moederland China.

Als Billi, tegen haar principes in, toch besluit om te gaan komt ze in aanraking met het leven dat ze als 6-jarige gedwongen moest opgeven, haar eigenzinnige grootmoeder en de kracht van onuitgesproken liefde.In dit opmerkelijke, op een leugen gebaseerde, familieportret doordrenkt scenariste/regisseuse Lulu Wang een afscheidslied met warmte en liefde, terwijl een uitstekende ensemble cast gestalte geeft aan een innige familie die elk op hun eigen manier het naderende verlies een plek weet te geven.''Het persoonlijke verhaal van schrijver en regisseur Lulu Wang is geestig en intrigeert.'' WINNAAR GOLDEN GLOBE BESTE ACTRICE  Engels, Mandarijns gesproken | Nederlands ondertiteld | speelduur 98 minuten | Kijkwijzer 12 1917 - ???? Van Oscar winnende regisseur Sam Mendes (Skyfall, Spectre, American Beauty) komt een meeslepend oorlogsdrama over de Eerste Wereldoorlog; 1917.

Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse soldaten Schofield (George MacKay; bekend van Captain Fantastic) en Blake (Dean-Charles Chapman; van Game of Thrones) een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen.

In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen ? waaronder Blake zijn eigen broer.

1917 is geregisseerd door Sam Mendes die samen met Krysty Wilson-Cairns (Penny Dreadful) het scenario heeft geschreven.

De film wordt geproduceerddoor Mendes en Pippa Harris (Revolutionary Road, Away We Go) onder Neal Street Productions met Jayne-Ann Tenggren (associate producer, Spectre), Callum McDougall (executive producer, Mary Poppins Returns, Skyfall) en Brian Oliver (Rocketman, Black Swan).''1917 toont wat film als bioscoopervaring vermag: totale audiovisuele onderdompeling.'' WINNAAR VAN DRIE OSCARS ACADAMY AWARDS Winnaar Golden Globe beste film categorie drama Engels gesproken | Nederlands ondertiteld | speelduur 119 minuten | Kijkwijzer 12 *BREAK* Les miserables - ???? Stéphane, nog maar net verhuisd van Cherbourg naar Parijs, komt terecht in de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil in het 93ste arrondissement.

Hij ontmoet er Chris en Gwada, zijn nieuwe ploegmaten en twee ervaren flikken.

Al snel ontdekt Stéphane de spanningen tussen de verschillende bendes van de wijk.

Wanneer ze tijdens een interventie de controle dreigen te verliezen, filmt een drone hun kleinste daden en acties.''...Een explosieve liefdesverklaring aan een wereld die doorgaans zo veel mogelijk wordt vergeten en genegeerd.'' WINNAAR JURYPRIJS CANNES FILMFESTIVAL  Oscar nominatie beste internationale film | Golden Globe nominatie beste foreign language film Frans gesproken | Nederlands ondertiteld | speelduur 158 minuten | Kijkwijzer 12 Lillian - ???? De mysterieuze verdwijning van Lillian Alling in 1927, inspireerde Andreas Horvath tot deze epische road movie.

Wanneer de ?American Dream? van een Russische immigrante niet uitkomt, besluit ze van New York naar huis te lopen.

Een kroniek van een langzame verdwijning.

In dit boeiende drama, fictief maar toch geschoten als een documentaire, is het verhaal omgezet in een eigentijdse setting.

Het uitgangspunt voor de film was het verhaal van een Russische vrouw die in New York City woonde, en die op een dag op pad ging om terug te lopen naar haar thuisland.

Het was slechts per ongeluk dat ze werd ontdekt door werklui in het Canadese boreale woud.

Ondanks hun waarschuwingen vervolgde ze haar mars alleen naar de Beringstraat.

Haar naam was Lillian Alling, het jaar was 1927.

Tot op de dag van vandaag wordt ze nog steeds als vermist beschouwd.

Haar vastberadenheid fascineerde de regisseur en het idee voor Lillian achtervolgde hem al 15 jaar.

De oorverdovende metropool New York, een ritselend maïsveld ergens in de Midwest en een eenzaam strand aan de Beringstraat ? Als je deze drie plaatsen verbindt met een lijn, krijg je een idee van Lillian?s route.

Lillian is een betoverende roadmovie die tegelijk een portret van het Amerikaanse materialisme is, gezien door de ogen van een vrouw, gespeeld door de fascinerende actrice Patrycja Planik.''Lillian is uiterst minimalistisch maar maximaal aan indringende roadmovie...'' NOMINATIE GOUDEN CAMERA CANNES FILM FESTIVAL  Engels gesproken | Nederlands ondertiteld | speelduur 130 minuten | Kijkwijzer 12 Judy - ???? Renée Zellweger is de legendarische Judy Garland in de gelijknamige speelfilm Judy.

Nadat haar carrière in Amerika op een laag pitje is komente staan, reist Judy in 1968 af naar Londen voor een reeks uitverkochte theatershows.

Hiermee hoopt ze genoeg geld te verdienen om een stabiel leven te kunnen creëren voor haar kinderen die in Amerika zijn achtergebleven.

Judy leeft al sinds dat ze een kindster was op medicijnen en drank.

Er zijnmensen die van haar proberen te profiteren wanneer zij in de war is en juist simpelweg gelukkig wil zijn met haar gezin en haar eigen keuzes wil maken.

Ondersteund door de bekende liedjes, waaronder'Somewhere Over the Rainbow', vertolkt Renée op indrukwekkende wijze de rol van deze grootsheid en laat zien hoe fragiel en kwetsbaar Judy Garland heeft geleefd.''Het acteren van Renée Zellweger geeft Judy een dosis doorvloed realisme...''OSCAR BESTE VROUWELIJKE HOOFDROL ACADAMY AWARDS  Oscar winnaar beste actrice | Golden Globe winnaar beste actrice Engels gesproken | Nederlands ondertiteld | speelduur 118 minuten | kijkwijzer 12 Instinct - ???? Ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek.

Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan.

Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan.

Zijn behandelteam is zeer enthousiast over de geboekte vooruitgang, maar nieuwkomer Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd teverlengen.

Idris doet er alles aan om Nicoline te overtuigen van zijn positieve ontwikkelingen, maar transformeert langzaam maar zeker in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag.

Er ontstaat een machtsspel tussen hen, waar Nicoline ondanks haar kennis en ervaring volledig in verstrikt raakt.''Het regiedebuut van Halina Reijn, Instinct, is zelfverzekerd, integrerend en knap opgebouwd.'' DRIE GOUDEN KALF NOMINATIES NEDERLANDS FILMFESTIVAL  Nederlands gesproken | Nederlands ondertiteld | speelduur 108 minuten | kijkwijzer 16 Luce - ???? Tien jaar geleden adopteerden Amy (Naomi Watts) en Peter Edgar (Tim Roth) hun zoon Luce uit Eritrea.

De jonge Luce ontwikkelt zich, ondanks zijn moeilijke kinderjaren, niet alleen als een talentvolle atleet, maar ook als een modelstudent. Dan doet zijn leerkracht (Octavia Spencer) een alarmerende ontdekking over Luce en worden Amy en Peter geconfronteerd met het duistere verleden van hun zoon.''Luce schetst een volwaardig beeld van een veelbelovende, plots verdachte tiener...'' NOMINATIE JURYPRIJS SUNDANCE FILMFESTIVAL  Engels gesproken | Nederlands ondertiteld | speelduur 109 minuten | kijkwijzer 12 Bacurau - ???? Na de dood van haar oma Carmelita, keert kleindochter Teresa voor de begrafenis terug naar het geboortedorp Bacurau in het afgelegen droge Noord Oosten van Brazilië.

De lokale bewoners vormen een hechte en kleurrijke gemeenschap.

Als ze er achter komen dat hun woonplaats is verdwenen van alle navigatiesystemen en ook de telefoonverbindingen niet meer werken, ontstaat er veel onrust.

Het blijkt de voorbode van bevreemdende gebeurtenissen die bedoeld zijn om onder de radar te blijven.

De dorpelingen trekken alles uit de kast om hun plek te verdedigen, al is niet meteen duidelijk wie of wat hen bedreigt.

Bacurau is een bijzondere mix van western, horror en lowbudget science fiction die zich afspeelt in de nabije toekomst.

Tegelijkertijd kan de film van schrijvers/regisseurs Kleber Mendonça Filho (Neighbouring Sounds, Aquarius) en Juliano Dornelles (production design Neighbouring Sounds en Aquarius) gezien worden als een geëngageerd drama.

Met zijn eerdere films haalde Mendonça Filho zich al de toorn van conservatief Braziliëop de hals en dat is met Bacurau niet anders.''In Burucuau levert Kleber Mendonça Filho scherper sociaal commentaar dan ooit.'' WINNAAR JURYPRIJS CANNES FILMFESTIVAL  Nominatie Gouden Palm Cannes Film Festival Portugees/Engels gesproken | Nederlands ondertiteld | speelduur 132 minuten | kijkwijzer 16

Details Volkskrant filmfestivalbox 2020 Wenen

  • Filmfestival
  • Dagaanbieding
  • Vietnam
  • Wenen
  • Korting: 67%
  • 149,95
  • €49,95
×

TOP