This website is using cookies
×

Regenton kopen en plaatsen

Een regenton verzamelt regenwater. Dit water uit de regenton kun je voor veel toepassingen gebruiken zoals de tuin, autowassen of schoonmaken.

Door de klimaatverandering valt er steeds meer regen. Deze regen valt vaak ook nog eens in heel heftige buien. Door deze heftige buien ontstaan er problemen met de afvoer van regenwater richting het riool.

Een mogelijke bijdrage aan dit probleem is het afkoppelen van de regenwaterafvoeren van het riool. Dit regenwater kan heel goed worden opgevangen in een regenton. Het opgevangen regenwater in deze regenton kan daarna gebruikt worden voor toepassingen waar drinkwater niet direct noodzakelijk is.

Door het gebruik van regenwater uit een regenton bespaar je ook nog eens op drinkwater wat weer goed is voor de waterrekening en het milieu.

Kraanwater of regenwater

We gebruiken voor van alles in huis drinkwater. Dit water is geschikt gemaakt voor consumptie, maar wordt ook gebruikt om het toilet mee door te spoelen. Door gebruik te maken van regenwater voor toepassingen waar geen kraanwater voor nodig is, kun je veel water en geld besparen.

Regenwater opvangen

Regenwater is een goed alternatief voor leidingwater bij het wassen van de auto en het water geven in de tuin. Je kunt het opvangen met behulp van een regenton.

Jaarlijks valt er 80.000 liter regenwater op het dak van een doorsnee huis. Bij de meeste huizen verdwijnt dit regenwater regelrecht in het riool. Voorkom deze verspilling en vang het regenwater op in een waterton.

Met een regenton voor 200 liter water kunt u per jaar zeker 7000 liter drinkwater besparen. Dit doet u door regenwater te gebruiken voor klusjes waarvoor u anders drinkwater zou gebruiken.
Met het gebruik van een regenton:

  • Bespaar kostbaar drinkwater door gebruik van regenwater
  • Door een eenmalige investering jarenlang gratis water voor toepassingen zowel binnen als buiten
  • Regenwater is zacht water wat beter is voor kamer- en tuinplanten
  • Altijd gratis water in de tuin binnen handbereik

Regenton plaatsen

Regentonnen zijn te koop in hout (meestal eiken wijnvaten) en kunststof. De houten regentonnen zijn decoratief, maar kunnen na een aantal jaren wel gaan lekken. De kunststof regenton is er in diverse maten en (design)vormen.

Plaats de regenton bij een hemelwaterafvoer en sluit de regenton aan met een vulautomaat. De regenton vulautomaat zorgt er voor dat het regenwater direct naar de waterton gaat totdat deze vol is, daarna gaat het regenwater weer naar het riool.

Je kunt de regenton op een verhoging plaatsen zodat je een emmer of gieter onder het kraantje kunt plaatsen. Ook is het mogelijk om b.v. een dompelpomp in de regenton te hangen om hiermee de tuin te sproeien of de gieter te vullen.

Toepassingen voor regenwater

Regenwater voor het toilet

  • Gebruik regenwater om het toilet mee door te spoelen.

Regenwater voor het wassen van de auto

  • Je kunt de auto heel goed wassen met regenwater. Dit water is zacht en zal dus ook minder vlekken geven dan het relatief harde kraanwater.

Regenwater voor het schoonmaken

  • Ramen zemen kan heel goed met zacht kraanwater.
  • Badkamer schoonmaken met regenwater.

Regenton kopen

Koop daarom een regenton en start direct met het besparen van water.

×

TOP