This website is using cookies
×

Navigatiesystemen software

Het vinden van de weg was tot voor een aantal jaren geleden altijd weer een bron van ergernis. Met de kaart op schoot probeerden we al rijdend de weg te vinden.

Met de komst van internet kregen we de beschiking over routeplanners die vooraf de juiste route konden bepalen, uitprinten van de route en rijden maar... Totdat de weg was afgesloten, dan kon ook deze kaart ons niet meer helpen en moesten we alsnog op zoek naar de juiste weg.

De introductie van gps en de daaruit voortgekomen uitvinding van het navigatiesysteem mag voor de weggebruiker de uitvinding van de eeuw genoemd worden.

Navigatiesystemen

Tegenwoordig kunnen we realtime in de auto, op de motor, de fiets en de boot onze weg vinden met de informatie van het navigatiesysteem. Via TMC wordt zelfs de fileinformatie verwerkt om zo eventuele alternatieve routes te kunnen berekenen. En is de weg afgesloten, laten we gewoon een nieuwe route berekenen.

Merken navigatiesystemen

TomTom

TomTom is de pionier van de navigatiesystemen. Begonnen als software op de toen populaire PDA's en uitgegroeid tot 1 van de marktleiders op navigatiegebied.

Blaupunkt Navigatie

Blaupunkt navigatie wordt standaard toegepast in de Ford modellen met geïntegreerde navigatie. De eerste modellen werkten met CD, maar tegenwoordig staat de navigatiesoftware op een SD kaart

Becker Navigatie

Points Of Interest (POI)

Veel navigatiesystemen zijn standaard al uitgerust met points of interest. Meestal zijn deze vooraf al in rubrieken ingedeeld. Zo kun je b.v. direct de restaurants of musea in de directe omgeving vinden. Veel organisaties en bedrijven geven hun eigen POI bestanden uit. Hiermee hopen ze op extra klanten doordat ze eenvoudig via het navigatiesysteem gevonden kunnen worden.

Gratis Stemmen voor je navigatiesysteem

Heb je het wel gehad met de standaard stemmen en instructies van je navigatiesysteem? Download dan een nieuwe stemmenverzameling. Vele bekende artiesten hebben hun stem al geleend voor de navigatiesystemen. Meestal zijn dit betaalde pakketten, maar de verschillende merken en sites bieden ook gratis stemmen voor je navigatie.

Verkeersinformatie op navigatiesystemen

Flitspaalinformatie op navigatiesystemen

Flitspaalsignalering op een navigatiesysteem is in Europa niet in alle landen toegestaan. Landen zoals Frankrijk, Duitsland en Zwitserland zijn hier voorbeelden van. Het gebruik en het bezit van alle apparatuur met flitspaalsignalering is in deze landen verboden. Dus niet alleen het navigatiesysteem, maar ook andere elektrische apparaten zoals een laptop of een mobiele telefoon, waar deze informatie op staat. Ook het vervoeren van een uitgeschakeld apparaat is niet toegestaan omdat ook het bezit van een apparaat met flitspaalsignalering verboden is.

Het enkel uitschakelen van de flitspaalinformatie is ook niet voldoende. De software moet verwijderd worden. Wanneer u niet weet hoe dat moet dan kunt u het beste contact opnemen met de verkoper of de importeur van het navigatiesysteem.

Laatst aangepast op donderdag 18 oktober 2018 22:12
×

TOP