This website is using cookies
×

Gratis of met korting uitgaan

Voor veel attracties en evenementen zijn, soms seizoensgebonden, regelmatig kortingsacties waarbij toegangskaarten gratis of met korting worden aangeboden. Vaak zijn de kortingskaarten in de kortingsactie gekoppeld aan een spaaractie waarbij dan b.v. het tweede kaartje gratis is.

Ook bij bezoek met grote groepen voor een kinderfeestje, personeelsfeest, teamuitstapje of familiedag zijn soms aantrekkelijke kortingen (groepskorting) op de entreeprijzen te krijgen. Voor bepaalde bevolkingsgroepen zijn er ook weer afwijkende kortingen. Zo zijn er ook nog kortingen op leeftijdscategorie, op veel plaatsen geldt een 50+ of 65+ korting op de toegangsprijs, daarnaast is er voor studenten soms ook nog een studentenkorting. Voor jongeren tot 26 is er de CJP met aantrekkelijke kortingen op culturele bezoeken zoals bioscoop en museum.

 

Ook bij een lange of korte vakantie (weekendje weg) heeft het zin om online op zoek te gaan naar voordelige aanbiedingen. Voor de snelle beslissers is er vaak vroegboekkorting, maar ook jonge gezinnen kunnen profiteren door de kinderkorting die, vaak buiten het hoogseizoen, wordt gegeven. Verder kunnen vaste klanten (b.v. Friends programma van CenterParcs) vaak met een actiecode nog extra lage prijzen krijgen.

In het openbaar vervoer, zoals de NS met Spoordeel, geven ze vaak ook korting op toegangskaarten in combinatie met een treinkaartje.

Overzicht van attracties met korting

Dierentuin

Museum

Pretparken

Themaparken

Themaparken Nederland

Themaparken België

Themaparken Frankrijk

Themaparken Spanje

Speeltuinen

Outdoor Speeltuinen

Indoor Speeltuinen

Karten / Lasergames / Paintball

Ballonvaren

Golf / MidgetGolf

Musical en Theater

Sport

 

Evenementen

Winkelen / Boodschappen

Korting Nederland

Veel bedrijven doen mee aan spaarprogramma's. Via deze spaaracties hopen ze klanten te binden en via een klantenkaart of bonuskaart krijgen ze ook inzicht in het koopgedrag van de klant. De klant krijgt bij iedere aankoop een aantal bonuspunten bijgeschreven die bij ieder systeem weer anders heten. Als er genoeg punten zijn gespaard, kunnen deze ingewisseld worden voor een kado of b.v. een toegangskaart of kortingskaart.

Ter promotie van producten worden ook regelmatig acties gehouden. Bij aanschaf van 1 of meerdere producten ontvangt u dan een kortingsbon (voucher, waardecheque) met daarop meestal een promotiecode waarmee men via een geld terug actie of direct aan de kassa van de betreffende attractie een korting op het toegangsbewijs wordt gegeven. Ook geldt vaak dat via de promocode het tweede kaartje gratis wordt gegeven.

Kadobon / Kortingsbon

Het is ook mogelijk om korting te krijgen met een kadobon. Bonnen zoals de hotelbon, nationale musicalbon en dinerbon geven aantrekkelijke kortingen op een verblijf, de toegangsprijs of een heerlijk diner.

Laatst aangepast op zaterdag 31 januari 2015 14:03
×

TOP