This website is using cookies
×

Houtpellets kopen voor je Pelletkachel

Pellets Pelletkachel Pellets Pelletkachel

De pelletkachel is een eenvoudige milieuvriendelijke manier voor het verwarmen van de woning. Let op bij het kopen van houtpellets voor de pelletkachel. Goedkoop kan duurkoop zijn.

Pelletkachels

Met het stijgen van de gasprijzen wordt het zoeken naar schone en goedkope oplossingen om je huis te verwarmen. De veelgenoemde warmtepomp is voor veel huishoudens financieel niet haalbaar. Daarbij zijn veel woningen niet geschikt voor verwarmen met een warmtepomp.

Houtpellets

Houtpellets zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Houtpellets zijn de beste brandstof voor milieubewust en CO2 neutraal stoken. Houtpellets vallen onder de biobrandstoffen, op voorwaarde dat ze voldoen aan de beste kwaliteitsnormen (DIN++) die een constant warmtevermogen garanderen.

De grondstof voor het produceren van (hout)pellets wordt opgehaald als zaagsel van fabrieken en zagerijen. Deze hout restanten en zaagsel worden daarna fijn gemalen en in een fabriek en tot cilindervormige staafjes (Pellets) geperst.

Houtpellet soorten

De samenstelling van verschillende houtsoorten zorgen voor een schone verbranding waarbij veel hitte vrij komt. Door die grote hitte branden de Houtpellets bijna geheel op en blijft er minder dan 1% restafval in de vorm van as over. De verbranding is CO² neutraal en er komt geen rook bij vrij.

Houtpellets zijn er in vele soorten en prijzen. Dat maakt het kiezen en kopen van houtpellets lastig.

Houtpellets gemaakt van naaldhout zijn de beste Houtpellets.

Houtpellet Prijzen

De prijzen van Houtpellets varieren enorm. Goedkope Houtpellets zijn soms van slechte kwaliteit, maar hele dure Houtpellets zijn niet per definitie de beste Houtpellets voor je pelletkachel.

Goedkope houtpellets worden vaak gemaakt in lage loonlanden. De kwaliteit en origine van het hout is vaak niet te achterhalen. Om de prijs laag te houden wordt het hout met gemengd met vele soorten hout, zoals zaagsel van MDF, triplex, multiplex en andere houtsoorten, en soms zelfs ander afval. Koop daarom altijd gecertificeerde Houtpellets. 

Laatst aangepast op dinsdag 06 oktober 2020 11:30
×

TOP