This website is using cookies
×

Pellets voor je Pelletkachel kopen

Pellets Pelletkachel Pellets Pelletkachel

Met het stijgen van de gasprijzen wordt het zoeken naar schone en goedkope oplossingen om je huis te verwarmen. De veelgenoemde warmtepomp is voor veel huishoudens financieel niet haalbaar. Daarbij zijn veel woningen niet geschikt voor verwarmen met een warmtepomp. De pelletkachel is een eenvoudige milieuvriendelijke manier voor het verwarmen van de woning.

Pelletkachels

Pellets

Pellets zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Pellets zijn de beste brandstof voor milieubewust en CO2 neutraal stoken. Pellets vallen onder de biobrandstoffen, op voorwaarde dat ze voldoen aan de beste kwaliteitsnormen (DIN++) die een constant warmtevermogen garanderen.

De grondstof voor het produceren van (hout)pellets wordt opgehaald als zaagsel van fabrieken en zagerijen. Deze hout restanten en zaagsel worden daarna fijn gemalen en in een fabriek en tot cilindervormige staafjes (Pellets) geperst.

Pellet soorten

De samenstelling van verschillende houtsoorten zorgen voor een schone verbranding waarbij veel hitte vrij komt. Door die grote hitte branden de pellets bijna geheel op en blijft er minder dan 1% restafval in de vorm van as over. De verbranding is CO² neutraal en er komt geen rook bij vrij.

Pellets zijn er in vele soorten en prijzen. Pellets gemaakt van naaldhout zijn de beste pellets.

Pellet Prijzen

De prijzen van pellets varieren enorm. Goedkope pellets zijn soms van slechte kwaliteit, maar hele dure pellets zijn niet per definitie de beste pellets voor je pelletkachel.

Goedkope houtpellets worden vaak gemaakt in lage loonlanden. De kwaliteit en origine van het hout is vaak niet te achterhalen. Om de prijs laag te houden wordt het hout met gemengd met vele soorten hout, zoals zaagsel van MDF, triplex, multiplex en andere houtsoorten, en soms zelfs ander afval. Koop daarom altijd gecertificeerde pellets. 

Laatst aangepast op maandag 04 november 2019 19:57
×

TOP